القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة فطير العدرا والملاك
مقدم من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير     : 15 دقيقة
مدة الطهي         : ساعتان

1كيلو دقيق
1كوب زيت بارد
1كوب سكر
 قطعة خميرة في حجم عين الجمل او 2 معلقة كبيرة خميرة فورية
1كوب جوز الهند وممكن زبيب ودة اختياري
2 كوب ماية
1 ــ نوضع الخميرة في كوب ماية دافئ خالص مع معلقة سكر ويترك لمدة 10 دقائق
2 ــ ننخل الدقيق ويوضع في بولة ويوضع الجوز الهند والزبيب ونعمل حفرة في النصف ثم يوضع الزيت ويعجن
3 ــ ثم يوضع السكر في كوب ماية ويقلب ويوضع علي الدقيق ويقلب جيدا
4 ــ ثم يوضع كوب الماية بالخميرة ونكمل العجن ونلم العجينة ولو احتجت العجين لشوية ماية نحط شوية صغيرين
5 ــوتترك تخمر لمدة ساعة ثم تقطع دواير ( كورة صغير } وتترك تخمرة تاني في الصاج  ونسخن الفرن علي درجة حرارة 220 ونبتدي نخبز وهنبتدي ناخد الصواني من الاول للاخر وبالف هنا

تحياتي الشيف هناء فهمي ارجو الصلاة من اجلي
هل اعجبك الموضوع :

تعليقات