طريقة فطير العدرا والملاك
مقدم من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير : 15 دقيقة
مدة الطهي : ساعتان
1كيلو دقيق
1كوب زيت بارد
1كوب سكر
قطعة خميرة في حجم عين الجمل او 2 معلقة كبيرة خميرة فورية
1كوب جوز الهند وممكن زبيب ودة اختياري
2 كوب ماية
1 ــ نوضع الخميرة في كوب ماية دافئ خالص مع معلقة سكر ويترك لمدة 10 دقائق
2 ــ ننخل الدقيق ويوضع في بولة ويوضع الجوز الهند والزبيب ونعمل حفرة في النصف ثم يوضع الزيت ويعجن
3 ــ ثم يوضع السكر في كوب ماية ويقلب ويوضع علي الدقيق ويقلب جيدا
4 ــ ثم يوضع كوب الماية بالخميرة ونكمل العجن ونلم العجينة ولو احتجت العجين لشوية ماية نحط شوية صغيرين
5 ــوتترك تخمر لمدة ساعة ثم تقطع دواير ( كورة صغير } وتترك تخمرة تاني في الصاج ونسخن الفرن علي درجة حرارة 220 ونبتدي نخبز وهنبتدي ناخد الصواني من الاول للاخر وبالف هنا
تعليقات
إرسال تعليق